امروزه یکی از احتیاجات اصلی افرادی که به هر طریق, چه با هدف تحصیل در ترکیه و یا سرمایه گذاری و دلایلی نظیر اینها زندگی در ترکیه را انتخاب می کنند یادگیری زبان ترکی (ترکی استانبولی) می باشد. تاریخچه ی آموزش زبان ترکی به اتباع خارجی به دوران امپراطوری عثمانی بازمی گردد. چرا که در گستره ی این امپراطوری ملل زیادی قرار گرفته بود که برای ارتباط با دولت مرکزی نیازمند فراگیری این زبان بودند. بعد از تأسیس جمهوری ترکیه توسط مصطفی کمال آتاتورک و گشایش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پیشرفت های به دست آمده و به دنبال آغاز پذیرش برای دانشجویان خارجی در دانشگاه ترکیه ضرورت آموزش زبان ترکی استانبولی در دانشگاه های ترکیه ابعاد وسیع تری پیدا کرد.
در حال حاضر بیشتر دانشگاه های ترکیه اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی میکنند و به تبع آن مراکز خاص خود را برای آموزش زبان ترکی استانبولی برای دانشجویان خود را دارا می باشند.
از پیشگامان تأسیس مراکز آموزش زبان ترکی استانبولی دانشگاه آنکارا می باشد که مرکز آموزش زبان ترکی استانبولی خود را در سال ۱۹۸۴ تأسیس نمود و در حال حاضر در زمینه ی آموزش بسیاری از زبانهای خارجی نظیر انگلیسی, فرانسه, آلمانی, فارسی, عربی, چینی و ... فعالیت می نماید.
دیگر دانشگاهی که در این زمینه فعالیت دارد دانشگاه قاضی می باشد که مرکز آموزش زبان ترکی آن در سال ۱۹۹۴ تأسیس گردید.
دیگر موسسه ی معتبر در این زمینه انستیتوی یونس امره می باشد که در سال ۲۰۰۷ تاسیس شده و علاوه بر فعالیت در زمینه ی آموزش زبان ترکی استانبولی در زمینه های بسیار گسترده فرهنگی در کشور های مختلف فعالیت می نماید.
ضرورت آموزش زبان ترکی استانبولی در دانشگاه های ترکیه از دو دیدگاه کلی دارای اهمیت ویژه است.:
یک اینکه برای زندگی و برقراری ارتباط و همچنین زندگی روزمره در کشور ترکیه لازم بوده است.
دیگر اینکه برای دانشجویانی که کشور ترکیه را برای تحصیل انتخاب می نمایند به دلیل اینکه زبان آموزشی دانشگاه ها به زبان ترکی استانبولی است, فراگیری آکادمیک و صحیح این زبان دارای اهمیت بسیار می باشد.
پذیرش دانشجویان بین المللی در کشور ترکیه با دوره های موسسه متروپل
در دنیای امروز با افزایش تعداد دانشجویان بین المللی در جهان،استراتژی های ملی و بین المللی در حوزه آموزش عالی و دانشگاهی اهمیت یافته است.آموزش عالی ترکیه به موازات تحولات جهان، در حال تجربه تحولات چشمگیری در این راستا می باشد.
در دنیای امروز شاهد تمایل روز افزون حوزه آموزش عالی به بین المللی شدن هستیم.
با افزایش تعداد دانشجویان بین المللی در جهان، استراتژی های ملی و بین المللی در حوزه آموزش عالی و دانشگاهی اهمیت یافته است.
بر اساس آمار oecd در سال 2012، 5/4 میلیون دانشجو در سراسر جهان، در خارج از کشور خود در حال تحصیل در ترکیه بوده اند.
پیش بینی می شود در سال 2022 این تعداد دانشجو به 8 میلیون نفر افزایش یابد.
آموزش عالی ترکیه به موازات تحولات جهان، در حال تجربه تحولات چشمگیری در این راستا می باشد. شورای آموزش عالی ترکیه اقدامات بسیاری را طی روندی جدیدی در پیش گرفته است و در این راستا امکانات جدید و فرصت های بیشتری را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است و ترکیه را مرکزی جدید برای جذب دانشجویان خارجی ساخته است.
پذیرش دانشجویان بین المللی در کشور ترکیه با دوره های موسسه متروپل